torstai 21. kesäkuuta 2012

Ratsastusta kerrakseen, kuvapostaus + kesäisempi ulkoasu!

Pahoittelen muutaman päivän hiljaiseloa ja epäaktiivisuuttani näiden postailujen suhteen. Olen käynyt ratsastamassa Donnan maanantaista keskiviikkoon, ja ke iltana minulla oli vielä oma tunti. Huhhuh, nyt on ainakin näin ennen juhannusta tullut heppailtua tällä viikolla! Tähän postaukseen tulee nyt paljon paljon kuvia, sillä ystäväni on ollut erittäin ahkera kuvaamaan. Suuret kiitokset siitä siis hänelle!
Ensin voisin kertoa hieman Donnasta ja sen viimepäivien kuulumisista. Olen ihmetellyt hieman sen käytöstä, sillä se on ollut ratsastaessa välillä suoraan sanoen aivan kaheli. Maneesissa ovenpäätyä vastapäätä olevan päädyn kulmat ovat olleet yhtäkkiä aivan hirmuisen pelottavat, ja sinne ei ole voinut mennä sitten ollenkaan! Muutaman kerran sieltä on otettu lähtöä vähän reippaampaan tahtiin, mikä on tuottanut minulle ainakin harmaita hiuksia kyydissä pysymisen suhteen. Toistaiseksi olen pysynyt. Maanantaina ja tiistaina se ei ole ollut ollenkaan avuillani ensimmäiseen puoleentuntiin. Olenkin ratsastanut molemmilla kerroilla vain n. 45min. Sitten loppukevennyksien aikaan se uskaltautuu pärskimänä ja rentoutumaan ja pyöristymään vähän eteen alas. Olen tehnyt paljon loivia kiemuroita ja ympyröitä, välttäen toista päätyä ja sitä hirmuisen pelottavaa kulmaa! En viitsi pakottaa Donnaa siihen kulmaan väkisellä, jos siellä kerran joku 'mörkö' lymyilee, sillä en halua vaarantaa omaa terveyttäni, enkä myöskään tahallaan ahdistaa hevosta.

Eilen säikähdin Donnan kanssa ihan totaalisesti. Menimme maneesiin, ja taluttelin sen ensin kierroksen verran, jotta se sai käydä katsomassa ihan rauhassa ne kulmat ja varmistaa, ettei siellä mitään pelottavaa ole. Tuuli aika kovaa, ja maneesin kulmat paukkuivat ja eihän siinä muuta tietenkään voinut odottaakaan, kuin että Donna pelästyi, kun olin taluttamassa sitä keskelle. Se nosti päänsä ylös ja lähti minulta aivan totaalisesti lapasesta. Sille taisi iskeä ihan kunnon saaliseläimen efekti, sillä se ei antanut ottaa itseään kiinni. Se teki muutaman aikamoisen rodeokiemuran, jonka seurauksena ohjat lensivät kaulalta. Tässä vaiheessa hätäännyin totaalisesti, sillä pelkäsin että se astuu vielä ohjien päälle ja teloo itsensä, tai pahimmassa tapauksessa kaatuu. Niinhän siinä kävi, että ohjien päälle se pomppasi ja kuului railakas NAPS, jonka seurauksena ohjat menivät poikki. Donna pyöri aika lähellä minua ja taisi säikähtää ohjien napsahdusta sillä pysähtyi, jolloin sain sen kiinni. Onneksi ne katkesivat vain vähän päästä, joten sain ne pujotettua niin että kestivät paikoillaan. Olen myös onnellinen, ettei mitään muuta sattunut, mutta kyllä minä säikähdin!
                             


Mutta päivän varsinaiseen tehtävään sitten. Eli menimme Donnan kanssa puomeja ympyrällä. Se vaikutti todella rauhalliselta jo heti kun menin selkään, verrattuna parin aikaisemman päivän menoon. Se ei kaasottanut ravissa eteenpäin, ja puomille sillä meni täysin puolipidätteet läpi, jotta sain askeleet sopimaan. Ensin laitoin vain yhden puomin, ja sen jälkeen kolme peräkkäin. Nämä sujuivat hyvin sekä ravissa, että laukassa. Sen jälkeen tein puomeista pyramidin, jota aloin tulla suoraan ravissa vasemmassa kierroksessa, mutta se oli aivan kauhean pelottava! Kaksi kertaa menin ravissa, mutta Donna väisti sen sisäkautta, ja toisella kerralla pomppasi suoraan sen ohi. Otin käyntiin, ja tulin sen kerran käynnissä ja D nosteli jalkoja ihan kunnolla puomien kohdalla. Tämän jälkeen se sujui hyvin ravissa ja laukassakin. Toiseen suuntaan D innostui laukassa, ja se hyppäsi puomit ihan kunnolla. Vaikutti olevan todella innoissaan. Askeleet osuivat suurimmaksi osaksi hyvin, eikä se enää selästä käsin törttöillyt muutenkaan mitään.Valitettavasti kuvat olivat niin epätarkkoja, ettei niistä ole kuin pahasti heilahtaneita kuvia. 




Loppuun vielä kävelin ja ravailin, ja nyt Donna uskalsi jo vähän pistää nenua alaskin. Se pärskähteli ravissa rennosti, ja vaikutti letkeältä. Tuntuu, että se tykkäsi puomiharjoituksista, joita en ole ennen sen kanssa mennyt. Ensi kerralla, kuitenkin kaiken välttämiseksi ajattelin juoksuttaa sen ensin, jottei samanlaista tapahdu uudelleen ja en halua vaarasta itseäni, mutta etenkään Donnaa. Juoksutus on varmasti hyvä idea, sillä silloin saan siltä ylimääräiset höyryt pois jo heti alkuun ja se toivottavasti keskittyisi paremmin heti alkuunsa. Tämän ilmiön huomasin eilen. Kun D oli ensiksi juoksennellut ympäri maneesia, se kuunteli paljon paremmin minua ja rentoutui välillä kivasti, eikä se enää keksinyt mitään ylimääräistä hömppääkään. 

On se mukava päästä välillä syömäänkin!



Sitten keskiviikon tunnista!



                             
Menin Lordi nimisellä hepalla, enkä ollut koskaan mennyt sillä aikaisemmin. Se on siis kuten kuvista näkyy suhteellisen suurikokoinen puoliverinen säkä n 163 cm. Tunsin itseni aika kirpuksi siellä selässä, vaikka pituutta minulla onkin ihan kohtalaisesti 160cm. Oikeastaan tuntuu oudolta, sillä nyt olen aika tottunut Donnaan, joka on myös suhteellisen suurikokoinen, mutta joka on aivan erilainen kuin tämä Lordi. Se tuntui todella pehmeältä istua, ja oli jotenkin kahuean säyseä koko ajan, sillä ei tuntunut olevan kiire yhtään mihinkään. Aikaisemmin olen mennyt tunneilla paljon enemmän poneilla, ja minulla on nyt todella totuttelemista näihin isompiin hevosiin, mikä on toisaalta ihan hyvä. Minulla kun sattuu olemaan suhteellisen pitkät jalat, niin alan käydä isoksi poneille kun en enää saa käytettyä kunnolla pohkeita. Mutta nyt asiaan!




Tunnin aiheena olivat puomit ja pienet esteet. Ensin menimme suoralla linjalla kahta pientä kavalettia ja hevosten oli tarkoitus vain ravata niiden yli ja ratsastajan tuli keventää normaalisti, ei siis minkään laista kevyttä istuntaa. Lordi ei tyytynyt ihan pelkkään ravailuun. Se hyppäsi jopa 20cm korkeat kavaletitkin ihan kunnon ilmavaralla. Sillä tuntui hyppykapasitettia löytyvän ihan kivasti, tosin en ihan ymmärtänyt sen hyppytyyliä.

Se hyppäsi hyvin molempiin suuntiin, ja sen jälkeen esteitä nostettiin hieman. Ryhdyimme tulemaan ympyrällä olevaa punaharmaata pystyä, oikeassa kierroksessa ja esteen päällä tuli vaihtaa laukka ja kääntää vasemmalle olevalle toiselle pystylle. Lordi tuli hyvin esteelle, mutta se miltei pysähtyi esteen eteen ja veti aivan hillittömän jätti loikan ja minulla oli täysi työ myödätä ja pysyä samaan aikaan kyydissä! Huomasin, että sitä tulee ratsastaa joka askeleen ennen estettä ja antaa selvä puolipidäte ennen estettä. Seuraavan kerran tultiin jo huomattavasti paremmin lähestymisen ja vauhdin suhteen, mutta ilmavaralta ei säästytty siltikään.


Lopuksi tulimme vielä rataa jossa aloitettiin oikeaan kierrokseen samalla suoralla linjalla kaksi estettä jotka olivat ehkä 60cm korkeita. Tämän jälkeen tuli kääntää ympyrälle, ja hypätä samainen pysty, jota hyppäsimme aikaisemminkin. Tämän jälkeen taas käännös vasemmalle, ja sarjan toinen pysty. Tämän jälkeen suoralla oli ristikko, ja siitä tuli kääntää vielä ympyrällä sijaitsevalle pystylle ja tehtävä loppui vasempaan kierrokseen. Tuntuu siltä, että selviydyin tehtävästä ihan hyvin. Harmitta välillä, kun myötäys meni päin prinkkalaa sen takia, että yksinkertaisesti jouduin taistelemaan pysyäksen hevosen selässä, sillä en päässyt välillä ollenkaan mukaan sen hyppyyn. Menimme radan kaksi kertaa, ja toisella kerralla sain sen paremmin sujuvampaan laukkaan ja hyppäämään niin, että se käytti myös selkäänsä hypyissä, eikä niin että se vain pomppasi suorilta jaloilta esteen yli.



Kaikin puolin tunnista jäi sellainen olo, että ei tuo Lordi ehkä ihan minun makuiseni hevonen ollut. Voisis olla kiva kokeilla sitä koulutunnilla, sillä se on todella osaava siinä, mutta en sitten tiedä. Toisaalta olen kyllä ihan tyytyväinen, sillä eräs tallissa varmasti minua kokeneempi heppatyttö sanoi, että Lordi on todella vaikea saada hyppäämään kunnolla ja niin, että käyttää selkäänsä. Kyllä se hyppää melkein mitä tahansa, ja sen kyllä huomasin tuossa tunnilla, kun se hyppäsi esteet välillä ihan suoraan paikaltaankin.

Tällä kertaa tuli pidempi heppa-aiheinen postaus, mutta uskoisin olevani sen velkaa parin päivän postaustauoista. Seuraavat postaukset tulevat oletettavasti ensiviikon puolella, sillä minulla on jonkin verran juhannusohjelmaa tiedossa ja en tiedä, riittääkö aikani päivittelyyn. Joka tapauksessa, ensi viikolla lisää!


Hyvää juhannusta kaikille! :-)


3 kommenttia:

  1. Lupasin arvostella tän, eli tässä se nyt tulee :'D
    Kokonaisuudessa tää blogi on tosi kiva, ehkä taustaan silmät ovat vähän tylsistyneet sillä melko monella on tää sama. Kuvat ovat kivoja, kun ovat muokattu tuolleen kivasti, saisivat vaan vähän isompia, sillä kun laiska olen, en ikinä jaksa avata niitä.. Nää sun yksittäiset kuvat ovat just eikä melkee sopivan kokoisia (Y)! Sivuilta saa tarvittavan tiedon ja kuvia on tarpeeksi. Kirjoitat kivasti, ja fontti kanssa hyvä ! (:

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sulla, tätä on kiva lukee! :)

    www.ponipojanlife.blogspot.com

    +Olisitko kiinnostunut väsäämään mulle bannerin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla! Tervetuloa lukijakaartiin! :) Juu, laita minulle sähköpostilla lisäohjeita bannerin suhteen osoitteeseen apsku_96@hotmail.com niin katsotaan lisää!

      Poista