lauantai 5. toukokuuta 2012

Launtai fiilistelyä!

Aurinko pilkottelee vähän väliä pilven takaa, vaikka tänäänhän luvattiin itseasiassa sadepäivää. Parempihan se näin tietysti, kun oma fiiliskin on jotenkin aina paljon parempi hyvällä säällä. Palauduin hetki sitten tallilta. Jäi loppujenlopuksi ihan hyvä mieli tunnista. Menin Nina-ponilla ja harjoittelimme B-merkin rataa varten osissa siihen kuuluvia tehtäviä. Tämä oli ensimmäinen tuntini ulkokentällä ja Nina on aika vauhdikaskin poni, kun sille päälle sattuu. Se on tehnyt hienon kilpaponin uran ja osaa olla todella säpäkkä, ja varmaan siksi siitä niin kovasti tykkäänkin :) En pidä liian helpoista ja säyseistä hevosista. Ninan kanssa täytyy olla päättäväinen ja muistaa varautua mahdolliseen laukkaspurttiin, joka tulee usein aika yllättäen.

Nina on yksi nistä poneista, jotka ovat opettaneet minua reagoimaan tilanteen edessä nopeasti, mutta rauhallisesti. Muistan kun ihan ratsastusharrastuksen alussa olin aina aivan paniikissa, jos hevonen lähti minulta käsistä. Kiljuin ja heitin vain ohjat pois, ja huusin jonkun pysätyttämään hepan. Nykyään, osaan toimia jo tuohon verrattuna todella kypsällä tavalla. Siksi tykkään Ninasta, osaan jo aika hyvin ennakoida sen liikkeet ja kun se minulla kulkee yleensä aika rentona alla, sen yhtäkkisestä korvat höröllä kyttäilystä voi päätellä, että kohta lähdetäänkin sitten vähän vauhdikkaampaan tahtiin. Tänään neiti ei kuitenkaan mitään ylimääräisiä spurtteja vetänyt ja oli oikein rauhallinen ja säyseä. 




Pohkeenväistö meinaa olla minulle vähän semmoinen hankalampi kohta ratsastuksessa, sillä yleensä unohdan istua satulaan ja vatkaan likaa ulkokädellä ja sisäpohkeeni pääsee irti, keskittyessäni ulkopohjeeseen. Tänään yhdessä väistössä onnistuin kuitenkin pitämään ulkokäden tasaisena asettavana ja sisäkäden ja ulkopohjeen yhteistyö toimi, ja sisäpohje piti ponia uralla. Saimme oikein hyvän ja tahdikkaan väistön syntymään. Muut väistöt olivat sitten jotakin hieman sinnepäin, suuntaista. Siinä taitaa olla minulla sitten treenauksen paikka!

Laukat sujuivat tänään hyvin, ja kun teimme pitkiensivujen keskelle voltit, ne sujuivat itseasiassa laukassa paremmin, kuin ravissa. Minulla pysyy laukassa jostain syystä tasaisempi käsi, kuin ravissa istuessa. Nina pyöristyi mukavasti laukkojen jälkeen, kun teimme vielä loppuun käyntityöskentelyä ja niitä pohkeenväistöjä. Se oli oikein mukava ja lupsakka tänään :)

En saanut tänään ketään kuvaamaan, mutta ajattelin että ensiviikolla jos on hyvä ilma ja meillä on näillä näkymin estetunti tiedossa. Saisin sitten tännekkin vähän uudempia ja ajankohtaisempia kuvia ratsastustasostani. Minulla on kyllä joitakin vanhoja ehkä vuoden, kahden tai jopa kolmenkin vanhoja ratsastuskuvia, joista ei ehkä näe todellista osaamistani tällä hetkellä ja en niitä sen takia viitsi tänne kauheasti laittaa. :D

Huhhei, täytyisi taas palata todellisuuteen ja muistaa ensiviikon kokeiden häämöttävän jo edessä. Jokaisena päivänä on koe, maanantaina minulla itseasiassa on syntymäpäivät ja meillä on silloin biologian koe. Biologian yh, en ole oikeastaan ikinä erityisemmin ihastunut siihen aiheeseen... mutta toisaalta hyvä, että se on ensimmäisenä. Sittenhän se on jo sopivasti ohi! Meillä on myös teemaviikko, sillä yhdeksäsluokkalaisilla on ollut aina tapana viettää ennen kesälomaa, jossa pukeudumme tiettyjen teemojen mukaisesti. Teemat eivät kuitenkaan välttämättä ole samat joka vuosi. 

Tälläkertaa tälläinen postaus, toivottavasti jaksoitte lukea vaikka en taaskaan erityisemmin tätä kuvamateriaalia saanut. Jatkossa kun saan enemmän kuvia tai mahdollisesti jonkun kuvaamaan tallille, ryhtyy varmasti kuviakin ilmestymään. Hyvää viikonloppua kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti