perjantai 18. toukokuuta 2012

Viimepäivien kuulumisia!

Minulta on jäänyt tässä nyt viikon ajalta postaukset kokonaan välistä, sillä olin alkuviikon Pietarissa enkä päässyt koneen pariin ollenkaan. Minun piti myös kirjoittaa lauantain ratsastustunnista jo aikaisemmin, mutta viimeinen koulutyö vei kaiken aikani viikonloppuna, joka piti palauttaa nopealla varoitusajalla. Siispä kirjoitan nyt viimeaikojen kuulumisista.


Jospa aloittaisin siitä ratsastustunnista, kun se sattuu vielä olemaan suhteellisen tuoreessa muistissa.
Meillä oli siis aiheena esteradan harjoittelua. Jo ennen tunnin alkua, minulla oli hivenen paha aavistus tulevasta tunnista. Menin jälleen Ninalla ja se oli jo karsinassa todella pörheän oloinen ja jotenkin levoton. Ulkona oli tuulista ja välillä tihutti vettä hiljalleen. Nina on usein 'hieman' villi tuulisella säällä, joten ajattelin että näinköhän se kestää minulla hanskassa ollenkaan. Ja niinhän siinä kävi ettei se koko ajan kestänytkään.

Aloittelimme lämmittelemällä kevyessä ravissa ja teimme ympyröitä. Tarkoituksenamme oli ratsastaa hevoset heti kuuliaisiksi avuille, varsinkin kun oli hieman tuulisempi sää ja hevoset olivat kaikki todella reippaita. Tämä mahdollisesti ehkäisisi ylimääräisiä spurtteja, kun hevoset keskittyisivät paremmin työskentelemiseen, mutta kyllähän niitä spurtteja tuli. Portinpäädyssä menimme isolle pääty-ympyrälle ja Nina pyöristyi ja rentoutui ravissa oikein mukavasti, samoin laukassa. Kun lähdimme hölkkäilemään koko uraa pitkin, otimme ensimmäiset lähdöt. Nina ei suostunut menemään toiseen päätyyn ollenkaan, vaan veti päänsä linkkuun ja teki oikein hienon äkkikäännöksen,jonka jälkeen ampaisi toiseen suuntaan ihan mukavaa vauhtia. Kun aloitimme hyppäämisen, se pysyi minulla kuitenkin paremmin käsissä, vaikka kyyti olikin kylmää! Nina kiihdytti esteelle kuin formula, sentään ilman äänitehosteita ja minulla oli täysi työ pitää laukka lyhyenä ja tempo kohtuullisena.

Sitten siirryimme hyppäämään rataa, ja piirsin pienen pohjapiirroksen havainnollistamaan paremmin. Ja pahoittelen paintin käyttö taitojani! :D


Ensimmäisenä oli siis kahden esteen sarja, jotka merkkasin sinisellä. Siinä oli kahden laukan väli ja korkeus ehkä 80cm. Sen jälkeen tuli laukanvaihdos vasemmalle ja puolikaspääty ympyrä jonka aikana piti varmistaa hyvä tie okserille, joka oli hieman matalampi. Sen jälkeen vaihtui laukka oikealle ja pinkki este piti ohittaa ulkokautta ja sen jälkeen kääntää muurille. Muurin jälkeen pysyi sama laukka ja vielä vaaleanpunaiselle pystylle. Nina hyppäsi tämän radan tosi hyvin! Vähän sitä jännitti aloitus tuolta kahden esteen sarjalta, mutta se pysyi hanskassa todella hyvin ja lähestymiset osuivat nappiin. Kerran meille jäi päälle väärä laukka ja se piti erikseen vaihtaa.

Lopuksi veryttelimme vielä lyhyesti kevyessä ravissa ja Nina meni mukavasti eteen alas. Olen siihen ihan tyytyväinen kokonaissaldona. Ei se kertaakaan lähtenyt niin pahasti alta, etten olisi saanut sitä kiinni. Tälläisten hieman reippaampien tuntien ansiosta hyvät hermot kehittyvät ja huomasin myös tasapainoni kehittyneen huimasti! ''Olen mä vaan aika apina kun siellä selässä roikuin!'' 

Oikeastaan minulla ei ole mitään muuta erityistä kerrottavaa tänään, sillä tästä ratsastuskertomuksesta tulikin suhteellisen pitkä jo tälläisenään. Huomenna suoritan Ninan kanssa B-merkin, toivottavasti se sujuu hyvin! Tämä ilta menee rataa vielä hioessa ulkomuistiin :)


Mitä parhainta perjantaita!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti