keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Täydellinen hevonen + paljon kuvia!

Olen vieläkin aivan älyttömän onnellinen ja tyytyväinen! Menin tänään jo aamupäivästä tallille, sillä työt alkoivat iltapäivällä. Kaverini lähti mukaan kuvaamaan, koska oli hyvä sää ja aurinko paistoi ihanasti. Ilma ei ollut liian kuuma, vaan oikeastaan juuri sopiva. Mittari näytti pyöreästi + 20. Donna tuli tarhan ovelle vastaan korvat tötteröllä ja se lähti tapansa mukaan tepastelemaan kiltisti kanssani talliin puunattavaksi. 

Päätin mennä kentällä, sillä en ole mennyt aikaisemmin kuin kerran Donnan kanssa kentällä. Minulla oli pieni pelko ötököistä. Jos ne häiritsisivät Dn keskittymistä, voisi mennä reenit pieleen. Ötököitä oli jonkin verran, muttei kuitenkaan niin paljon että ne olisivat menoa sen suuremmin haitanneet. Alkukäyntien jälkeen otin ohjat ja jatkoin työskentelyä samassa askellajissa. Tein pysähdyksiä ja ympyröitä, jotta saisin Donnan taipumaan ja heti alkuun kunnolla kuulolle. Ravissa tein muutaman käyntisiirtymisen ja taivutin vähän ympyrällä molempiin suuntiin. Donna taipui kivasti ja oli jo tässä vaiheessa mukavasti tuntumalla.




Sitten siirryin päivän varsinaiseen suunnittelemaani tehtävään. Pohkeenväistöä suoralla puoleen väliin pitkää sivua, josta siirtyminen raviin. Ravissa päätyyn vielä ympyrä jossa tarkoitus taivutella hevosta. Tässä vaiheessa Donna oli selvästi yhteistyöhaluinen ja se pärski rentoutumisen merkiksi ja kertoi olevansa valmis työskentelemään. Vasen kierros on Donnalle taipumisen kannalta selvästi hankalampi, ja se vähän hermostui ympyrällä yrittäessäni pyytää sitä sisäpohkeesta taipumaan. Sinnikkään yrityksen ansiosta sain sen vihdoin taipumaan ihan hyvin.
Sitten jatkoin tehtävää laukassa, väistöä suoralla ja siitä tuli koota hevonen ja nostaa laukka. Sama ympyrä aina päätyyn. Oikeaan kierrokseen laukka nousi erittäin hyvin ja napakasti. Samoin ympyrä taipui ja tein vain 2-3 väistöä sillä Donna oli todellakin hyvä. Vasempaan kierrokseen ympyrällä taipuminen oli taas alkuun aika hankalaa. Väistin muutaman kerran, ja lopetin väistöosuuden sillä se sujui hyvin. Päätin työstää vielä vähän ympyrällä, jotta saisin sen kunnolla taipumaan. Aika kauan sain sitä jyystää, mutta lopulta sain yhden onnistuneen ympyrän jossa se taipui hyvin, ja päätin lopettaa siihen tehtävän kun tuli mahdoton onnistumisen tunne! Annoin sen kävellä hetken.




Aikaa oli mennyt vasta parikymmentä minuuttia, ja ajattelin vielä hetken työstää Donnaa ravissa ympyrällä. Se oli tosi hyvin ja tasaisella tuntumalla ja kuulolla koko ajan ja nyt se taipuikin jo hyvin vaikeampaankin suuntaan. Sen kaamea kaasotus ravikin oli nyt oikein siedettävää istua, sillä pyöreytensä ansiosta selkäkin on mukavampi istua kun Donna kannatteli vähän itseään. Minulla oli niin täydellisen onnistunut olo ja olin kyllä siitä niin maailman ylpein! 

Loisto ♥


Tämän jälkeen otin vielä muutaman kierroksen ravailua eteen alas ja tulin alas selästä. Donna sai kyllä aivan mahtavan annoksen rapsutuksia ja naminam, hyvää leipää! Tämä yhteinen kuukausi jonka olemme viettäneet, on selvästi alkanut tuottaa tulosta ja olen siitä hyvin iloinen! Ensiviikolla pääsen mahdollisesti ihan tunnille, jotta saan ammattilaiseltakin apua ja neuvoa menoomme. Donnasta on tullut minulle hyvin rakas jo suhteellisen lyhyessä ajassa. Elän jokaisen yhteisen hetkemme täysillä, ja rakastun siihen päivä päivältä enemmän ja tuntuu, että sekin luottaa minuun enemmän. Tuntuu hassulta ylistää sitä näin, mutta se tosiaan oli tänään täydellinen ja haluan iloita siitä! Olen niin iloinen, että olen saanut tämän uskomattoman hevosen elämääni - nyt minulta ei puutu enää mitään :)
Voi pusipusi ja rakkauspakkaus ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti