tiistai 7. elokuuta 2012

Valmennuksen jälkeinen koulureeni

Tänään odotin hieman jännittyneenä tallille menoa, sillä minulla oli vielä todella hyvä mieli eilisestä valmennuksesta, enkä haluaisi pilata sitä jos tämän päivän ratsastus menisikin huonosti. Ilma ei ollut kovin kuuma ja ilma vaikutti vähän sateiselta, vaikka varsinaisia pisaroita ei sieltä taivaalta onneksi tippunut, kun talsimme Donnan kanssa kentälle. Se vaikutti alussa hieman jäykältä kun työskentelin käynnissä ja yritin saada sitä vähän pehmenemään ja omaakin kättä pehmeäksi ja varsinkin ulkokättä tasaiseksi, johon se voisi hyvin tukeutua. Donna ei tuntunut liikkuvan ravissa oikeastaan mihinkään, kunnes sain raipan käteeni. Se oli heti kuin eri hevonen ja ryhtyi aika pian työskentelemään myös takapäällään.




Ensin työstin Donnaa ympyrällä pyrkien pitämään asetuksen hyvin sisällä niin, että näin selvästi toisen silmän ja sierainkulman. Tänään tuntui ettei vastahakoisuutta ollut lähes lainkaan. Otin välillä Donnaa kiinni, ja välillä hieman päästin. Se pysyi kivasti tasaisella ja taipui ravissa myös huonompaan suuntaan ympyrällä aika hyvin.  Tämän tehtävän jälkeen kokeilin vähän avoa uralla. Se vähän hermostui, kun en ollut aivan varma ymmärsikö se ensin mitä yritin pyytää ja se alkoi peruuttaa kun pidin vähän ohjasta. Pyysin käynnissä rohkeasti eteen ja sen jälkeen uudelleen ja nyt se tuntui ainakin selkään että siellä jotakin tapahtui. Pohkeenväistö sujui hyvin uralla, mutta kun väistimme takakulmasta kohti kentän keskustaa Donna oli hieman kiireinen eikö oikein kuunnellut väistettävää pohjetta. Otin seis, ja pyysin uudelleen ja nyt se väisti kyllä sivulle mutta otti silti aika isoja askeleita. Ei se yrittänyt alta kävellä, mutta aika reippaaseen tahtiin otti sivuun niitä askeleita. Vasempaan kierrokseen Donna väisti tänään paremmin, sillä se on huonompi suunta ja se keskittyi jotenkin paremmin eikä se oikeastaan osannut kiirehtiä kun sillä meinasi mennä askeleet vähän solmuun :D



Laukkaa otin jälleen ympyrällä. Valmistelin ensin Donnan puoliympyrää koottua ravia, mutta että se oli kuitenkin halukas pyrkimään eteenpäin eikä jäänyt vain steppailemaan paikalleen. Nostin puolen ympyrän jälkeen, ja oikeaan kierrokseen silllä nousivat laukat todella hyvin. Se uskalsi rentoutua ja pyöristyä laukassa eikä se hermostunut missään vaiheessa. Laukkasin kokonaisen ympyrän, jonka jälkeen heti kokosin ravissa seuraavan puolikkaan ympyrän, josta taas nosto.

Toiseen suuntaan Donna ei ihan niin hyvin uskaltanut pyrkiä alas, mutta se ei myöskään lähtenyt yhtään puskemaan ympyrän keskustaan kohti. Se antoi hyvin asettaa itseään vähän sisäänpäin ja pyytää sisäpohkeella taipumaan hyvin ympyränsuuntaisesti. Pyrin vain pitämään ulko-ohjan tasaisena ja olla hermostuttamatta Donnaa. Hyvin se jaksoi taipua siihen vaikeampaan suuntaan. Otin samalla tavalla kuin oikealle, eli aina kokosin ravia puoli ympyrää ja pyrin istumaan raviin mahdollisimman hyvin ja sitten valmistelin mahdollisimman hyvän ja tarkan noston. Parilla ensimmäisellä kerralla Donna vähän syöksähti laukkaan, mutta viimeisellä kerralla se nosti hyvin napakasta pohkeestani. Päivän laukkatehtävät onnistuivat mielestäni hyvin.




Loppuun vielä keventelin, ja Donna pysyi hyvin tasaisena ja oli oikein pehmeä edestä. Lopussa annoin mennä ravia sitten jo puolipitkillä ohjilla ja D pärskähteli kertoakseen, että se teki tänään mielestään hyvin töitä, ja niin se teki minunkin mielestäni. Eiliset neuvot ovat todella jääneet mieleen, ja auttoivat minua myös tässä yksin työskentelyssä paljon. Nyt minulle tuleekin taas useamman päivän tauko Donnan kanssa, ja pääsen vasta ensiviikolla sen kanssa tekemään. Maanantaina minulla on todennäköisesti tiedossa toinen valmennustunti, mutta katsellaan nyt. Lähden useammaksi päiväksi reissuun, ja postailuakin on tiedossa varmaankin loppuviikosta jos ehdin, tai viimeistään ensiviikon puolella. Viettäkäähän oikein rento viimeinen lomaviikko! :)



7 kommenttia:

  1. vitsi sää ratsastat upeesti !

    VastaaPoista
  2. Kaunis hevonen ja hyvä ratsastaja! Tykkäsin bannerista. Sopi hyvin teemaan (:
    http://www.kisahevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. haluutko tehä mulle bannerin?? http://janika-felicity.blogspot.com/
    haluutko vastata sit mun blogiin?? ku en aina älyy kahtoo muiden blogeista kommentteja (;
    En jaksanut kirjautua sisään (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti ota juuri tällä hetkellä vastaan uusia banneripyyntöjä.

      Poista
  4. ootte aivan mieletön pari ! <3 tuun sitten joskus kuvailemaan !

    VastaaPoista