keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kouluvalkku + viimeviikon kuvat! (kuvapostaus)


Heipparallaa! Nyt on hyvä mieli, koska tänään oli aika sanoisinko onnistunut kouluvalmennus Artun kanssa! Viimeksi oltiin saman valmentajan valvovan silmän alla toukokuussa, ja kaikki meni silloin aika totaalisesti pieleen... Arttu oli minulle niin uusi tuttavuus etten oikein vielä osannut sitä ratsastaa/tiennyt mitä pitää tehdä jos heppa tekee näin - entä jos se tekee noin? Tänään sain taas tosi hyviä vinkkejä, ja istuntani pääsi kunnon kuurille! Tuntuu että olen viimeaikoina vähän unohtanut kantaa kädet, ja ne laskeutuivat jonnekkin aivan liian alas. Valkku niistä käsistä huutelikin alkuun parikin kertaa, mutta sen jälkeen ei enää mitään kuulunut. JES! Muistin kantaa ne ihan itse ja Arttukin tuli oikeasti paljon kevyemmäksi kun kannoin vain kädet ihan hiljaa paikallaan :)

mamin muulipossu!
Alkuun meillä tosin oli hieman vaikeuksia, Arttu oli aivan mahdoton lahna! Niin kankea ja jäykkä ja jähmeä, ettei enempää olisi voinut olla, eikä se suostunut liikkumaan eteenpäin. Sitä siinä kevennellessä sitten jouduin patistelemaan eteenpäin melkeinpä koko ajan. Omat hermot oli lähellä mennä jo siinä vaiheessa. Tätäkö tää on sit koko tunnin. Ei suinkaan, alkuverkkojen jälkeisten kävelyjen jälkeen A vertyi ja vetristyi tosi kivasti, ja alkoi pikkuhiljaa hyväksymään kunnolla ulkotukeni ja kantamaan itsensä pyöreänä. Välillä sen nenä nousi, ja se kokeili olinko hereillä. Jossain vaiheessa se kuitenkin alkoi pysyä aika kivasti tasaisena, eikä minun tarvinnut enää huolehtia muusta kuin pitää kädet tasaisena paikallaan, muistuttaen välillä sisäohjasta Arttua kantamaan itseään sekä pyytää tarvittaessa pohkeella eteenpäin.

Laukat oli tänään tosi hyvät! Yllätyin miten kivana ja tasaisena Arttu vain porskutti menemään. Oikea laukka on meille se hankalampi, ja siinä pari kertää pudottikin raville. Eikun uudestaan, napakka pohje! Ja laukka jatkui. Vasempaan suuntaan Arttu oli aivan älyttömän hyvä, ei tarvinnut kuin istua ja pitää ohjat kädessä. Aika voittajafiilis! Loppuverkat kevenneltiin ympyrällä ja kyllä mamma on niin ylpeä pienestä pojastaan! Tällaisia fiiliksiä on hyvä lähteä nyt hakemaan lisää jatkossakin itsekseen, huomenna viimeistään saankin ehkä kuvaajan mukaan, niin katsotaan onko opit jääneet päähän! :)

Oho, kirjoitinkin hieman pitkähkösti tuosta kouluvalkusta nyt, noo... tässä kuitenkin nyt sitten lyhesti torstain - ja perjantain kuvat/kuulumiset!

Torstaina 11.7 laitoin ensiksi kaverini Saran ja Emilian A:n selkään, ja kävin siellä lopuksi itse. Molemmat tytsyt ratsastivat mielestäni hyvin siihen nähden miten vaikea Arttu oikeasti on, ja miten kakkapää se uusille ihmisille osaa olla. Onneksi minulla ei enää ole sitä ongelmaa, en jaksaisi joka kerta taistella sen kanssa tuntia ilman tuloksia...
Sara vas. Emilia oik.
Käväisin itse vielä lyhyesti selässä, ehkä 15 minuuttia ja otin vähän ravissa ja laukassa arttua pyöreämmäksi, kun se kuitenkin tytöillä oli aika jäykkä. Tässä pari kuvaa. Nolottaa, kun huomaan miten alhaalla minun kädet on oikeasti noissa kuvissa, onneksi valkku huomautti tänään asiasta niin voin alkaa muistelemaan taas, missäs niiden käsien paikka olikaan...! Ja könökönötys asento, koska kevennän suurimmassa osassa ravikuvista :)


Lopuksi otin vielä pari laukkapätkää laitumelle vievällä tiellä ja voi kun kivoja kuvia siitä saatiinkaan! Artulla oli tosi hauskaa ja minullakin :)


Perjantaina 12.7 menin vähän kevyemmin ilman satulaa, tarkoituksena koittaa ratsastaa Arttua läpi. Kyllähän se sieltä sitten aika kivasti läpi tulikin, paras se oli mitä koskaan ennen ollut ilman satulaa! Tultiin myös tuollaista ehkä 30 cm korkeaa HURJAA kavalettia ihan vain pari kertaa. Pysyin kyydissä, jes! Tästä kerrasta en enää viitsi kauheasti kirjoittaa, koska tää postaus on jo nyt ihan kilometrin mittainen ja koska Carrien päiväkirjat alkaa, täytyy kiitää! :D palaillaan taas pian uusien kuvien kera!

Jalkani on vammainen koska väistetään tässä :) 
Mamin kulta on niin hieno ♥
Paras laukkakuva meistä koskaan!


4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Ainut mikä itseäni ehkä hiukan häiritsee on se ettei kaikissa kuvissa näy ratsastaja kokonaan.

    Arttu on kyllä hieno ja sinä osaat ratsastaa sitä hienosti! Tuo eka laukka kuva on varsinkin tosi hieno!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon kivasta kommentistasi! :) Joo, ymmärrän sen jos kuvista ratsastajan- eli itseni rajaaminen pois ärsyttää. Joissakin kuvissa minulla vain on niin järkyttäviä ilmeitä, etten kehtaa niitä sellaisenaan julkaista :D

      Poista